Ξεκίνησε η εκστρατεία για να πληρώσει τα χρωστούμενα η Golden Promotion

Ρεπορτάζ για το «Ξεκίνημα» του Φοίβου Μακρίδη, απλήρωτου πρώην εργαζμένου της Golden Promotion

Απλήρωτοι GP, 24Γεν16

Πρώτο μαζικό μοίρασμα στην Άνω Τούμπα, 24/1/16

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Golden Promotion βγαίνουν μπροστά και κοινοποιούν την υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρείας διανομής φυλλαδίων [1]. Η Golden Promotion είναι εταιρεία στο χώρο της διανομής φυλλαδίων που το έχει κάνει σύστημα να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους της πριν τους απολύσει.

Την Κυριακή (24/1) ομάδα από απλήρωτους – πρώην – εργαζόμενους της Golden Promotion, μαζί με αλληλέγγυους απ’ το «Ξεκίνημα» και φίλους πραγματοποίησαν ένα πρώτο μοίρασμα της ανακοίνωσης τους έξω από κατάστημα στην Άνω Τούμπα που διαφημιζόταν κατά διαστήματα μέσω της Golden Promotion.

Πρώτα ενημερώθηκε προφορικά η διοίκηση του καταστήματος για την Golden Promotion και τους κατατέθηκε η ανακοίνωση των απλήρωτων εργαζομένων, μαζί με δημόσιο έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας [2], που είχε κατατεθεί σε κοινοβουλευτικό έλεγχο τον Μάη του 2015 κι αναφέρεται με λεπτομέρειες για τον εργοδότη Ευθύμη Διαμαντή και την εταιρεία Golden Promotion. Δεν πιστεύουμε ότι σοβαρές εταιρείες θα δεχτούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τον Ευθύμη Διαμαντή αφού έχουν ενημερωθεί για την πρακτική του να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους που μοιράζουν τα διαφημιστικά φυλλάδιά τους. Στη συνέχεια ενημερώσαμε τον κόσμο της περιοχής, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δήλωσαν υποστήριξη στον αγώνα μας.

Η εκστρατεία των απλήρωτων εργαζομένων και των αλληλέγγυων θα συνεχιστεί μέσω ενημέρωσης όλων των καταστημάτων που κατά καιρούς ή τακτικά διαφημιζόντουσαν από την Golden Promotion.

Είναι πολύ σημαντικό να φανεί η στήριξη του κόσμου και να κοινοποιηθεί η ανακοίνωσή μας, γιατί στο χώρο των φυλλαδίων οι… παρατυπίες κι η εκμετάλλευση των εργαζομένων είναι καθεστώς!

______

[1] Το κείμενο και τις λεπτομέρειες της ιστορίας μπορείτε να δείτε εδώ: Η «χρυσή» εκμετάλλευση των εργαζομένων της Golden Promotion
[2] Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: Προβλήματα εργαζομένων στο χώρο της οργανωμένης διανομής διαφημιστικού υλικού στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Θεσσαλονίκης
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s