Αντιφασιστική μαζική κινητοποίηση στον Λευκό Πύργο την Κυριακή για να ακυρωθεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Άρθρο του Φοίβου Μακρίδη. Δημοσιεύθηκε στο Antinazi Zone.

Αντιφασιστική πορεία ΛΠ

Κυριακή 22 Δεκέμβρη στις 4μμ στον Λευκό Πύργο!

Συναγερμός σήμανε στο αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στην σκευωρία» την Κυριακή 22 Δεκέμβρη στον Λευκό Πύργο. Είναι η πρώτη φορά μετά τις εκλογές που η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να κάνει μια δυναμική εμφάνιση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Τόσο καιρό δεν είχε τις δυνάμεις να οργανώσει μια τέτοια εκδήλωση, κι ενώ μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε ακυρώσει τις βδομαδιάτικες εκδηλώσεις που έκανε στα γραφεία της, έγινε η δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, που δίνει την ευκαιρία στη ΧΑ να αυτοπαρουσιαστεί ως «αθώα περιστερά» και «θύμα».

Άμεσα, οργανώθηκαν δύο αντιφασιστικές συνελεύσεις όπου αποφασίστηκε- από ένα ευρύ φάσμα αντιφασιστικών οργανώσεων [1]- να καλεστεί συγκέντρωση την Κυριακή στις 4μμ στο ίδιο μέρος, στο Λευκό Πύργο, με στόχο να ακυρωθεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Γίνεται προσπάθεια να διαδοθεί το κάλεσμα παντού, ώστε να υπάρχει μαζική συμμετοχή από τα κινήματα, τα σωματεία, τις τοπικές επιτροπές τις αριστερές οργανώσεις, τον α/α χώρο που συμμετέχει στο μαζικό κίνημα, τις αντιρατσιστικές- αντιφασιστικές συλλογικότητες, την ΛΟΑΤ κοινότητα και τον καθένα και τη καθεμία που παλεύει ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

____________________Σημειώσεις

 

[1]: Στις δύο συνελεύσεις συμμετείχαν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας, Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου, Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού, Αντιφασιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης, Αριστερή Συσπείρωση, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία, ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση ‘Απελάστε τον Ρατσισμό’, ΝΑΡ, Ξεκίνημα κι ανένταχτοι/ ανένταχτες.

[2]: Για τη συγκέντρωση μέχρι στιγμής έχουν βγάλει ανακοινώσεις και ψηφίσματα οι Γ’, Δ’, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, το Εργατικό Κέντρο, η Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου, η Κίνηση ‘Απελάστε τον Ρατσισμό’, η ΚΕΕΡΦΑ και το «Ξεκίνημα».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s