Άτακτη υποχώρηση της Χρυσής Αυγής Θεσσαλονίκης! Η συγκέντρωσή τους μεταφέρεται από τον Λευκό Πύργο στα Δικαστήρια (κοντά στα γραφεία τους).

Άρθρο του Φοίβου Μακρίδη. Δημοσιεύθηκε στο Antinazi Zone.

Antinazi Zone

Η πρώτη προσπάθεια της ΧΑ να εμφανιστεί στο κέντρο της πόλης για πρώτη φορά μετά τις εκλογές κρίνεται ως μια μεγάλη αποτυχία! 4-5 μέρες μετά την ανακοίνωση ότι θα οργανώσουν συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, τη μεταφέρουν στην οδό 26ης Οκτώβρη, στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, κάτω από τα γραφεία τους [1].

Τι μεσολάβησε; Μια δυναμική κινητοποίηση για αντιφασιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο- δύο ώρες πιο νωρίς- με στόχο να ακυρωθεί η συγκέντρωση της ΧΑ.

Ο βασικός στόχος επετεύχθη! Κι αυτό χάρη στις κοινές και συντονισμένες προσπάθειες ενός ευρύ φάσματος από αντιφασιστικές συλλογικότητες [2] που προχώρησαν στο κάλεσμα, αλλά κι οι δημόσιες τοποθετήσεις από μια σειρά χώρους, που εναντιώνονταν στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής [3]. Έτσι, δημιουργήθηκε μια δυναμική, που ανάγκασε τη Χρυσή Αυγή να υποχωρήσει.

Η ήττα κι η… πίκρα τους δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον τίτλο της ανακοίνωσής τους που δε μιλάνε για «ακύρωση» ή «μεταφορά χώρου, λόγω αδυναμίας», αλλά αναφέρουν ότι η συγκέντρωση θα γίνει «κανονικά»…

Παρόλα αυτά το αντιφασιστικό κίνημα δεν εφησυχάζει και θα δώσει δυναμικά το παρόν αύριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης! Νεότερα θα υπάρχουν μετά τη σημερινή αντιφασιστική συνέλευση.

Σημειώσεις

[1]: «Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η αυριανή ανοικτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη – Οδός 26ης Οκτωβρίου, 6μ.μ.», 21/12/13, http://xathess.blogspot.gr/2013/12/26-6.html

[2]: Στις δύο συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας, Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου, Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού, Αντιφασιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης, Αριστερή Συσπείρωση, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία, ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση ‘Απελάστε τον Ρατσισμό’, ΝΑΡ, Ξεκίνημα κι ανένταχτοι/ ανένταχτες.

[3]: Ψηφίσματα μεταξύ άλλων έβγαλαν το Εργατικό Κέντρο, η ΕΔΟΘ, η Γ’, Δ’ κι Ε’ ΕΛΜΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, η δημοτική παράταξη Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Νεάπολης- Συκεών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s