Θεσσαλονίκη: Όλοι στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ!

Άρθρο του Φοίβου- Σταύρου Μακρίδη.

15ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Ξεκινάει σήμερα (Παρασκευή) στη Θεσσαλονίκη το 15ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ- κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι εκδηλώσεις θα κρατήσουν μέχρι και την Κυριακή 1 Ιούλη. Το φεστιβάλ θα οργανωθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στην οδό Λαγκαδά.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για το αντιρατσιστικό κίνημα συνολικά. Η δυναμική εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο είναι ανησυχητική. Η Χρυσή Αυγή μπόρεσε να κρατήσει τα ποσοστά της στις 17 Ιούνη, παρά το κλίμα πόλωσης και τα σκηνικά βίας, που είδαν ακόμα κι οι… πέτρες! Οι διαταγές για «εγέρθητι» στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και το χτύπημα του Κασιδιάρη ήταν οι πιο αποκαλυπτικές σκηνές, που έδειχναν το τι είναι πραγματικά η Χρυσή Αυγή.

Το αντιρατσιστικό- αντιφασιστικό κίνημα, η Αριστερά, σωματεία εργαζομένων, πολιτισμικοί σύλλογοι κλπ, πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για μια ενεργή εκστρατεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή, την ίδια ώρα που θα παλεύουμε να λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει. Η λογική, που ήθελε τη Χρυσή Αυγή να πέφτει από μόνη της, επειδή ο κόσμος θα έβλεπε και θα καταλάβαινε τι είναι, είναι λάθος. Για να χτυπήσουμε την άνοδο της Χρυσής Αυγής και την εξάπλωση των φασιστικών και ρατσιστικών ιδεολογιών, πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε ενεργά, μέσα από επιτροπές και με σταθερές εκστρατείες.

Ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής είναι εδώ, αλλά η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Μία πρώτη νίκη που πρέπει να πανηγυρίζει το αντιρατσιστικό κίνημα είναι η επιτυχία του pride festival, πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία ήταν μαζική και με παλμό, ενώ οι αντισυγκεντρώσεις που καλέστηκαν δημόσια από τον Μητροπολίτη Άνθιμο, ήταν μια αποτυχία, αφού δεν μπόρεσαν να μαζέψουν πάνω από 20 άτομα!

Τη σκυτάλη από το pride παίρνει το 15ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ- ένα φεστιβάλ που έχει καταφέρει να γίνει θεσμός για την πόλη. Το «Ξεκίνημα» κι η YRE, όπως και δεκάδες αντιρατσιστικές κι αριστερές οργανώσεις, σύλλογοι μεταναστών, σωματεία, τοπικές επιτροπές, φοιτητικές ομάδες κλπ, θα δώσουν το παρόν στο φεστιβάλ.

Ας ρίξουμε, λοιπόν, όλες μας τις δυνάμεις για τη μαζικότητα και την επιτυχία του φεστιβάλ, για να μπορέσει να στείλει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα σ’ όλη τη Θεσσαλονίκη!

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ: http://antiratsistiki.gr/node/697 και γενικές πληροφορίες: http://antiratsistiki.gr/node/688

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s