Να ξεριζώσουμε το φασισμό από τη ρίζα του!

Του Φοίβου Μακρίδη. Δημοσιεύθηκε στο Ξεκίνημα.

Έχουν γραφτεί πολλά για τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που ζούμε από τη δεκαετία του ’30. Σ’ όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, οι φτωχότεροι και η νεολαία αναζητούν λύσεις διεξόδου από την κρίση, για μια κοινωνία που θα προσφέρει ένα σίγουρο μέλλον.

Ακριβώς πάνω σ’ αυτή την ανάγκη πατάνε φασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις που προτείνουν έναν καταστροφικό δρόμο μίσους, που οδηγεί σε εγκλήματα ποινικού δικαίου, όπως δολοφονικά χτυπήματα με μαχαίρια ακόμα και με βόμβες, σε μετανάστες με τις οικογένειές τους, σε αριστερούς και σε ανθρώπους των κινημάτων.

Δε μας φοβίζουν!

Βλέποντας την άνοδο των φασιστικών οργανώσεων, το Μαθητικό Ξεκίνημα και στη Θεσσαλονίκη- Περαία, βρίσκεται από το Νοέμβριο σε μια εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών έξω από σχολεία, στα στέκια και στις γειτονιές τους. Επίσης, συμμετείχαμε και στηρίξαμε την αντιρατσιστική συναυλία στις 20/3 στα πανεπιστήμια.

Έχοντας μαζί μας αντιφασιστικές προκηρύξεις, που βγάζαμε συχνά, αφίσες, αυτοκόλλητα και κονκάρδες, και άλλο αντιφασιστικό υλικό, ενημερώναμε νέα παιδιά για το τι θέλει πραγματικά η Χρυσή Αυγή, οι Αυτόνομοι Εθνικιστές κλπ, για το ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΛΑΟΣ, τι καθεστώτα είναι αυτά που οραματίζονται, ποιος ήταν ο Χίτλερ και ποια η γνώμη τους για τη Χούντα. Επίσης, συζητήσαμε με πολλούς για το πώς πρέπει να είναι ο αντιφασιστικός αγώνας και ήταν πολλοί αυτοί που ενίσχυσαν και εμπλούτισαν την εκστρατεία μας με διάφορους τρόπους.

Ο αντιφασιστικός αγώνας αποκτάει μεγαλύτερη δυναμική όταν συμμετέχουν φορείς, από σωματεία μέχρι συλλόγους γονέων, αντιρατσιστικές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, μέσα από αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, βιντεοπροβολές, πορείες, συνθήματα, γκράφιτι κλπ. Αυτός ο αγώνας είναι απαραίτητο να συνδεθεί με τον αγώνα για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, που τρέφει τις φυλετικές διακρίσεις, τον ανταγωνισμό και την έχθρα εναντίον άλλων λαών. Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι μας να προσανατολιστούμε για να ατσαλώσουμε την κοινωνία από τον κίνδυνο και τα ψέματα του φασισμού και να τελειώνουμε μια και καλή με δαύτους!

Αντιφασιστική εκδήλωση

Στο αποκορύφωμα της εκστρατείας, στα πλαίσια του 13ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το Μαθητικό Ξεκίνημα οργάνωσε στις 27/6, μια πετυχημένη αντιφασιστική συζήτηση με προβολή του καινούργιου ντοκιμαντέρ της YRE.

Η μαζικότητα της συζήτησης μας δίνει θάρρος για τη συνέχεια και δείχνει δύο πράγματα. Ένα είναι ότι το ενδιαφέρον των μαθητών για την αντιμετώπιση του φασισμού είναι μεγάλο. Το άλλο είναι ότι πρέπει να υπάρχει οργανωμένη δράση και άτομα που δε θα φοβηθούν και θα βγουν μπροστά για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους συμμαθητές τους, τους φίλους τους, ακόμα και τους περαστικούς, στην τελική, όλη την κοινωνία!

Αυτόν τον αγώνα, όμως, δεν μπορούμε να τον δώσουμε μόνοι μας και ο καθένας ξεχωριστά. Οι φασίστες τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, όταν δεν υπάρχει ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα! Ελάτε μαζί και οργανωμένα να δυναμώσουμε αυτόν τον αγώνα και να στείλουμε τις φασιστικές ιδέες εκεί που τις αξίζουν, στο περιθώριο και στον κάλαθο των αχρήστων!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s